Internet / Facebook

Hogyan használhatod a Facebook márkajegyeket, védjegyeket – általános irányelvek

A Facebook Brand Resource and Permissions Centre – Márkajegyekre vonatkozó általános felhasználási irányelvei a következőkről rendelkeznek.

Főszabály: bármely Facebook logó, védjegy, brand stb megjelenítéséhez a Facebook előzetes hozzájárulása szükséges.

A Facebook által alább meghatározott kivételes esetekben megengedett az ún. ”Permitted use”: (ez azonban nem terjed ki a televíziós és rádiós sugárzásra, illetve filmes megjelenésre, ezekhez mindig külön engedély kell!)

Általános irányelvek permitted use esetén:
Amennyiben megengedett a felhasználás, úgy az alábbi általános irányelveket kell betartani:

  1. A márkanév alkalmazása nem utalhat semmilyen Facebookkal történő egyesülésre, partnerségre vagy a Facebook általi jóváhagyásra, illetve szponzorációra.
  2. Tilos a Facebook márkanév olyan módon történő felhasználása weboldalon, nyomtatott sajtóban vagy egyéb online vagy offline tartalomban, amely a márkanevet kiemelkedően, feltűnően jeleníti meg.
  3. Tilos a Facebook márkanév olyan módon történő használata, amely megtévesztő, sértő vagy egyébként káros, kifogásolható a Facebookra nézve.
  4. Tilos a Facebook márkanevet pornográf, szerencsejátékot vagy illegális tevékenységeket tartalmazó weboldalon megjeleníteni.
  5. Elegendő helyet/teret kell biztosítani a Facebook márkanév körül, hogy tisztán és zavartalanul jelenhessen meg.
  6. Tilos kombinálni a Facebook márkanevet vagy annak részeit saját névvel, márkanévvel.
  7. Tilos a Facebook márkanévvel összetéveszthető/megtévesztő védjegy, logó vagy egyéb tartalom használata.
  8. A Facebook márkanév megjelenítése (amennyiben az megengedett vagy a Facebook külön engedélyt adott rá) során nem kell használni az R (original) vagy a TM szimbólumokat.